„Az Egység idegrendszeri állapot.”
Sri AmmaBhagavan

Masszázs kellékek
Herb Ball masszázs

Herb Ball masszázs

Fülgyertya

Fülgyertya

Moxibúció

Moxibúció

Üvegköpöly

Üvegköpöly

Eseményeink
Tengerparti Iyengar jóga, Spirálstabilizáció és Body Art tábor
Mallorca
2024-10-11
03:00-22:00
Iyengar jóga és sziklamászó tábor Kalymnos szigetén
Myrties, Kalymnos, Görögország
2024-09-23
07:00-21:00
Iyengar & Himalay Kriya Jóga & Spirálstabilizáció tábor
Bali, Indonézia
2024-08-01
10:00-21:00
IV. Iyengar jóga nap
Boldva, Lélekmagház
2024-07-06
09:00-22:30
Csendkunyhó Szer
Boldva
2024-06-15
19:00-21:00
Programnaptár
CÍMÜNK:
3794 BOLDVA,
KOSSUTH ÚT 21.
MISKOLCI CÍMÜNK:
3530 MISKOLC,
SZEMERE BERTALAN U. 20
1.EM 16
TELEFON:
Nagy János
+36 (70) 257 9010
SKYPE:
lelekmaghaz

Masszázs, Csontkovácsolás, Kezelések

Tartalomjegyzék:

Moxaterápia

A Moxaterápia (moxibustion) az akupunkturás pontok hővel való ingerlése. A "moxibustion" jelentése üröm égetése, tehát égő ürömmel való gyógyítást jelent. Az akupunkturához hasonlóan a hagyományos kínai orvosláshoz tartozó természetes gyógymód, több ezer éves hagyománnyal. A moxaterápiát hőterápiának is szokták nevezni, mivel az üröm felmelegítésével, majd a fájós, beteg pont, illetve az akupunkturás pontok fölé helyezésével érnek el javulást a páciensek állapotában. Az aku pontokra együttesen hat a meleg nyugtató, lazító és az üröm görcsoldó, idegerősítő hatása.Gyakran alkalmazzák az akupunktúrával kombinálva, a jobb hatás elérésének az érdekében.

A moxaterápia segíti a Qi (életerő, életenergia) keringését és annak egyensúlyba hozását, valamint a vérkeringés normalizálását. Hatására elszállítódik az agyagcserefolyamatban lerakódott salak, feloldódik az energiaáramlás blokkja. Feltöltő hatásával erősíti az immunrendszert.

A kínaik eredetileg a hideg okozta megbetegedések gyógyítására használták (megfázás, hideglelés, fázás, aranyér, vese, hólyag, petefészek, orr-, füllmellék üreg gyulladás stb.).

Napjainkban felhasználása kibővült. Sikeresen alkalmazzák mozgásszervi megbetegedések okozta fájdalmak (reumás panaszok, izületgyulladás, porckorongsérv) enyhítésében. Különösen hatékony gyenge erőnléti állapotra, krónikus betegségekre- asthma bronchiale, alacsony vérnyomás kezelésére. Nagyon hasznos a betegségek megelőző kezelésében!

A moxaterápia alkalmazása számos ismert betegségre, problémára jelenthet megoldást. Használják többek között hasmenés, asztma, menstruációs gondok, ízületi bajok, izommerevség gyógyítására, de akár a vesegyengeségre is megoldást jelenthet.

A moxa kezelés több fajtája ismert:

  • Üröm moxa kezelés: általában fekete ürömből készült kúpokat égetnek el a test felszínén, melyet növényi "alátétre" helyeznek. Ezek lehetnek gyógynövények, ásványi sók, de találkozhatunk fokhagymából, illetve répakarikából készült alátétekkel is.
  • Égi moxa kezelés: nincs valódi égetés, égés, csak kémiai reakció a bőrfelületen, melyet gyógynövényekből, ásványi anyagokból nyert főzetek, balzsamok bőrre kenésével idéznek elő. Ezek hólyagot húznak az égés helyére, melyet később a szokásos módon látnak el.
  • Elektromos moxa: a kívánt hőhatást elektromos úton állítják elő, és juttatják a bőrre, szervezetbe.

Tilos alkalmazni terhesség, fertőző betegségek, láz, daganatos megbetegedések esetében, valamint a főbb szervek és artériák fölött. Éhség és kimerültség fennállása esetében és körülbelül 40 akupunktúrás pont fölött is ellenjavallott! A hőterápiát csak hozzá értő végezheti!

<< Előző oldalKövetkező oldal >>